Az MZÉ Egyesületről

A Mozgáspszichológia - Zene  - Életöröm Egyesületet Veronika Berger Mezei alapította két társával, Knáb Erikával és Erdei Irmával.
Az egyesület egy komplex, gyakorlati életmódjavító programot népszerűsít, a zenés mozgáspszichológia, az artterápia, valamint az egészséges táplálkozás alapját jelentő mediterrán étrend együttes alkalmazásával. E holisztikus megközelítés az, amely olyannyira hatásossá teszi még a 70+ korosztálynál is.
Azt szeretnénk igazolni, hogy ha a stressz a betegségek születésének gyökere lehet, akkor a Pszichomotorika, a Zene, a közösen történő pozitív, közös psicho-fizikai tevékenységek, egymás szeretete, a közösség-építés az Életörömhöz, az egészségmegőrzéshez vezet.
Szorosan együttműködünk a Hegyvidéki, illetve az Óbuda-Békásmegyer Önkormányzattal.
Elsődleges célunk a Mozgáspszichológia-terapeuta képzés bevezetése Magyarországon.
Csatlakozás az egyesülethez
Az MZÉ Egyesület alapító tagjai: Knáb Erika, Erdei Irma és Veronika Berger Mezei
Az alapítók: Knáb Erika, Veronika Berger Mezei, Erdei Irma

Az egyesület által szervezett programok:

Gold Zumba® csapat

Mozgáspszichológia és Zumba® egyéni ötvözete, mely egyesületünk tevékenységének középpontjában áll. A komplex mozgásforma élinkíti az élmét, a testet és a lelket is!

Operakalauz

Artterápia, opera-karaoke, közös művelődés és éneklés.

Közös kirándulások és fellépések

Az aktív szociáis kapcsolatok szerepe mindennél fontosabb, ezért egyesületünk tagjainak rendszeresen szervezünk közös programokat. A fellépések önmagukban felérnek egy terápiával, hiszen javítják a résztvevők önbizalmát, a csapatszellemet, valamint oldják a gátlásokat és félelmeket.

Közös főzések, olasz nyelvórák

Az egészségmegőrzés elengedhetetlen része az egészséges táplálkozás, melynek alapja a mediterrán étrend. Beszédcentrikus, zenés, közös főzésekkel játszva lehet tanulni!
Kattintson az alábbi gombra, hogy megnézhesse, éppen mit főzünk!
Facebook csoport

Az Egyesület vezetője

Mezei Anikó, vagyis Veronika Berger énekes-táncos, szólistája volt a budapesti Moulin Rougenak, melyről az olasz RAI 2 és a BBC készített felvételt. A hatvanas évek végétől énekelt az Illés, az Új rákfogó a Syncom a régi Neoton és a Metro együttesekkel. Rengeteg helyen lépett fel, beutazta a világot, többek között Karnevál-nyitó koncertet tartott a 2010 Velencei Karneválon „Az Operáktól a Jazzig” címmel.
2011 decemberétől Zumba® Cardio fitness instruktor. Az éneklésen kívül neuro-pszichomotorikával foglalkozik. A torinoi Kiegészítő Orvostudományok Főiskoláján szerzett diplomát. 20 éven át egyénileg kidolgozott „Zenés Pszichomotorika” kurzusokat vezetett Olaszországban gyerekeknek, tanárnőknek, és különböző munkahelyek dolgozóinak.
Az együttes szórakozás (ének-tánc), elősegítik a résztvevők kapcsolatteremtés, szocializációs és kommunikációs képességeinek pozitív fejlődését. Javítja a csoportösszetartást, valamint az egyén emocionális és empatikus képességét.
A Veronika Berger-Mezei által kidolgozott újszerű nevelési és képességfejlesztő programot, a „Berger-módszer”-t az olasz állam 1994-ben fogadta el, és azóta Olaszországban több ezren ismerkedtek meg a Kodály és Orff módszerrel, melyet az énekesnő összedolgozott a mozgáspszichológiával és saját sokéves művészi tapasztalataival. 2020. október 23-án a Hegyvidék Önkormányzat közösségépítő díjjal jutalmazta munkáját.

Veronika Berger Mezei

Veronika Berger Mezei

Az MZÉ Egyesületben végzett munkásságomon felül a Mozgássérültek Budapesti Egyesületének békásmegyeri és hegyvidéki csoportjának vezetőjeként elkötelezett híve vagyok az egészségmegőrzésnek. Szívügyem, hogy a mozgásukban korlátozott emberek is megtapasztalják a mozgáspszichológia és a Zumba® jótékony hatásait. 
Budapest számos kerületében tartok Zumba órákat, valamint szívesen vállalok olasz nyelvoktatást magánszemélyek részére.
Elérhetőségeim:

MZÉ Egyesület

A Mozgáspszichológia-Zene-Életöröm Egyesület célja, hogy megszépítse az idősebb korosztály mindennapjait és testi-lelki felüdülést szerezzen számukra az egészségmegőrzés nem szokványos, gyakorlati módszereivel.
Adószám: 19064477-1-41
Számlaszám: 11703006-25962563
Csatlakozás az egyesülethez

Hírlevél

Íratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőkézből értesüljön eseményeinkről. Várjuk szeretettel!